Startsida | Arkiv | Museum | Länkar < Radiofysik.org - Medlemssidor >
<< Tillbaka till tidslinje

1897 - Stockholmsutställningen

Vid Stockholmutsällningen 1897 föreläser Thor Stenbeck vid flera tillfällen under sommaren om röntgenstrålarnas historia och natur. Han demonstrerar tillsammans med sin assistent läroverksadjunkten Otto Balke, röntgenstrålning både för nöje och medicinsk nytta.

” Med lätthet kan man urskilja slantarna i en läderbörs och håller någon i publiken fram handen avtecknar sig benen skarpt som mörka skuggor mot de ljusare köttpartierna.”

(A Hasselgren 1987.)

< 1896  De första rö..    1898  Röntgen på M.. >

www.radiofysik.org; © Svensk förening för Radiofysik / Swedish Society of Radiation Physics. Adress: Svensk förening för radiofysik, c/o Ylva Surac, Nuklearmedicin, Röntgenavdelningen, Uddevalla sjukhus, 451 80 Uddevalla. E-post: Ylva Surać. Ansvarig utgivare: Stefan Johnson. Senast uppdaterad: 2009-03-11 av Bo-Anders Jönsson.