Radiofysik.se
Skola och allmänhet

Arkiv

Kategori:
Sortering:
   [ Sök dokument ]

Antal dokument: 139

 
Hem  >  Strålskydd    
 
Strålskyddet idag (2000)  (Antalet klick: 805)
En debattartikel i Strålskyddsnytt 2000 nr 2 av prof em Gunnar Wallinder.

Professor emeritus Gunnar Walinder, strålningsbiolog, ger här ett bidrag till debatten om strålskyddets principer. Att tro, att man så kan reducera dosrespons sambandet för alla dessa cancerformer till en gemensam rät linje (en förstagrads ekvation), giltig för alla befolkningar utan hänsyn till deras olika livsbetingelser, måste väl ändå utmana löjet anser Gunnar Walinder.

Kategorier: Strålskydd
Datum: 2010-04-12
Publiceringsår: -----

 
INES-skalan för kärnenergiolyckor  (Antalet klick: 733)
INES-skalan har skapats för att allmänhet och media ska få en snabb och begriplig förklaring av den säkerhetsmässiga betydelsen av händelser i kärnteknisk verksamhet.

Säkerhetsbetydelsen klassificeras på en skala från 1-7. INES-skalan används internationellt och är en komplettering till det rapporteringssystem som används mellan de kärntekniska anläggningarna och myndigheterna.

Kategorier: Strålskydd
Datum: 2010-04-12
Publiceringsår: -----

 
HED, Holzknecht mm  (Antalet klick: 739)
De gamla "storheterna" HED och Holzknecht förklaras av Kalle Vikterlöf.

Kategorier: Strålskydd
Datum: 2010-04-12
Publiceringsår: -----

 

Sida: 1
1 
 
    RSS för arkiv
 
 

© Svensk förening för radiofysik.

 

Arkivet är en databas i vilken vi samlat dokument och bilder, såväl historiska som nutida.

För personligt bruk är det tillåtit att skriva ut och spara dokument och bilder. Materialet för användas av skolelever i skolarbetet (grupparbete och rapportskrivning), och av lärare i kommunal skola eller statliga universitet i sin egen undervisning. Om du vill använda det på annat sätt, t.ex. återpublicera texter och bilder är du välkommen att kontakta upphovsmannen via webbredaktören för Svensk förening för radiofysik.

För medlemmar i SFfR: observera att på systerwebbplatsen www.radiofysik.org finns interna dokument som är avsedda för radiofysikprofessionen (till dessa dokument krävs därför medlemsinloggning).