Radiofysik.se

[ Sök dokument ]

Antal dokument: 139

Hem  >  Fotografier (blandat)   >  Utrustning

Röntgenbehandlingsrum , Lund 1929  (Antalet klick: 1011)
Röntgenbehandlingsrum i Röntgeninstitutet på Lunds lasarett 1929.

Kategorier: Strålbehandling Utrustning
Datum: 2011-01-14
Publiceringsår: -----

Stationär standardjonkammare (1933)  (Antalet klick: 557)
Robert Thoraeus stationära "standardkammare" 1933 för noggrann mätning av röntgenstrålning.

Publiceringsår: -----

Järnrummet på Lunds lasarett i början av 1960-talet - I  (Antalet klick: 612)
Båggeometri för helkroppsmätning av radioaktivitet. Järnrummet på Radiofysiska institutionen, Lunds universitet, i början av 1960-talet.

Publiceringsår: -----

Järnrummet på Lunds lasarett i början av 1960-talet - II  (Antalet klick: 544)
Yngve Naversten, tidig medarbetare hos Kurt Lidén, sedemera sjukhusfysiker på isotopsidan i Lund och Växjö. Yngve var tidigt engagerad med lågaktivitetsmätningar i järnrummet i Lund.

Sida: 1

RSS för arkiv

© Svensk förening för radiofysik.

För personligt bruk är det tillåtit att skriva ut och spara dokument och bilder. Materialet för användas av skolelever i skolarbetet (grupparbete och rapportskrivning), och av lärare i kommunal skola eller statliga universitet i sin egen undervisning. Om du vill använda det på annat sätt, t.ex. återpublicera texter och bilder är du välkommen att kontakta upphovsmannen via webbredaktören för Svensk förening för radiofysik.