Radiofysik.se
Skola och allmänhet

Virtuellt museum i medicinsk radiofysik

Välkommen till det digitala arkivet och ett virtuellt museum i medicinsk radiofysik (strålningsfysik). Webbplatsen vänder sig till såväl allmänheten och skolan, som till yrkesverksamma inom främst det medicinska strålningsområdet, och är en unik svensk historisk samling av:

  • Bilder och fotografier
  • Artiklar och rapporter
  • Texter, utbildningsmaterial mm
  • Länkbibliotek till olika webbplatser Interaktiv svensk historisk tidslinje
  • Interaktiv internationell historisk tidslinje

 

Innehållet är långt ifrån färdigt och webbsidorna uppdateras fortlöpande - har du intressanta bilder, texter, länkar mm är du välkommen att skicka dem till Svensk förening för radiofysik.

 

Sugen på att bli leg. sjukhysfysiker och expert på strålning?

Sjukhusfysiker är samhällets strålskyddsexperter med djupa kunskaper om strålning, dess användning inom sjukvården för undersökningar och behandling, strålningens biologiska verkningar och hur man skyddar sig mot strålning. Man kan också arbeta inom den medicinsk-tekniska industrin eller som strålskyddsinspektör på t.ex. Strålsäkerhetsmyndigheten.  Utbildningen är en 5-årig naturvetenskaplig yrkesexamen och ges i Göteborg, Lund, Stockholm och Umeå. Utbildningen är unik och av mycket hög kvalitet och ett bra alternativ till civilingenjörsutbildningen. Sök på "sjukhusfysikerutbildning".